Baile Herculane

Perla Banatului Montan

Statiunea Baile Herculane este una dintre cele mai vechi statiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestata de peste 1848 de ani. Situata pe superba vale a raului Cerna, locul ofera deopotriva si peisajul spectaculos al Dunarii. Izvoarele minerale de aici au fost descoperite si folosite de catre romani inca din anii 105-107 DC.

Un alt avantaj pentru sanatate il constituie si aerul puternic ionizat negativ care intareste sistemul imunitar si favorizeaza circulatia sangvina.

Clima regiunii este specifica depresiunilor submontane, avand si puternice influente meditareneene. Aceasta combinatie a favorizat dezvoltarea unei vegetatii si faune specifice, adapostite de rezervatia naturala de pe muntele Domogled.

Peisajul Parcului National Domogled este naucitor: relieful carstic a dat nastere la peste 100 de pesteri, avane, chei, doline precum si spectacolul oferit de malurile cursului inspumat al Cernei. Atractiile parcului sunt varful Domogled, Platoul Mehedinti, Cheile Tesnei, Cheile Corcoaia si zona carstica Closani.

Locul poate oferi deopotriva activitati adaptate tuturor varstelor. Baile minerale termale, sulfuroase, cloruro-sodice, calcice, hipotone, bicarbonatate, magneziene, ajuta in tratarea afectiunilor reumatice, ginecologice, ale sistemului nervos periferic, ale tubului digestiv si ale glandelor sale anexe. Fiind inconjurat de munti, Herculanele ofera si posibilitatea tinerilor de a porni in drumetie pentru a explora imprejurimile.

Baile Herculane este o destinatie atragatoare pentru pasionatii de alpinism. Aici se desfasoara anual concursul de catarat HCO (Herculane Climbing Open) organizat de clubul sportiv AlternativeTm (www.alternativetm.ro) din Timisoara.

Hoteluri, pensiuni

Informatii suplimentare despre statiune, obiective turistice si posibilitatile de cazare puteti gasi si pe site-urile: BaileHerculane.ro , Baile-Herculane.ro si Herculane.net