Garana

Jazz in Banatul Montan

Localitatea Garana este situata la 36 km distanta de Resita si 26 km distanta de Slatina Mica. La o altitudine de aproximativ 1000 de metri, Muntii Semenic cu legendele sale strajuiesc in aceasta parte a tarii cu codrii sai nepatrunsi de om, cu brazi si fagi falnici.

Spatiu ocupat odinioara exclusiv de germani colonizati, Garana a devenit o statiune apreciata pentru clima moderata si aerul bogat in ozon si raze ultraviolete.

Pentru cei carora le place apa, exista si un strand cu plaja la numai 10 minute departare de mers pe jos, situat intr-o padure minunata de brazi.

In timpul sezonului rece, fanii de sky sau saniute, eventual snowboard, se aduna aici pentru a-si exersa abilitatile. Cei care prefera excursiile pot colinda spre piscul Semenicului, Gosnei, sau la Baia Vulturului.

Unei asa locatii de basm, ii mai lipsea un festival iar oamenii l-au creat. Garana Jazz Festival (www.garana-jazz.ro) i-au pus numele iar in 2008, evenimentul a implineste 12 ani. In decursul experientei de mai bine de un deceniu, scena de la Garana a cunoscut nume celebre atat la nivel national dar si international: Aura Urziceanu, Johnny Raducanu, Harry Tavitian, Liviu Butoi, Anca Parghel, Ozana Barabancea, Teodora Enache, Eberhard Weber, Mike Stern, Stanley Jordan, Dixi Krauser, Viktoria Tolstoy, Jan Garbarek, Manu Katche si multi, multi altii.

Informatii suplimentare despre Garana puteti gasi si pe site-ul: www.garana-jazz.ro