Muntele Mic

Statiunea Muntele Mic se afla la 22 km de Caransebes, in judetul Caras-Severin, la poalele Muntilor Tarcului. Situata la o altitudine de 1525 m, statiunea ofera partie de teleschi atat pentru incepatori cat si pentru avansati si telescaun de 4200 m lungime.

Din statiune se poate ajunge in patru ore pe Caleanu sau Tarcu (unde exista o statie meteorologica), in circa trei ore, se ajunge pe Cuntu (si aici exista o statie meteorologica) sau se poate cobori in statiunea Poiana Marului, care se afla la altitudinea de 680 m.

Aerul curat, influentele mediteraneene ale climei, izvoarele reci si privelistele superbe fac din loc o statiune unde iti promiti ca ai sa revii.

Maia multe informatii pe: www.muntelemic.ro

Cazare


CUPA CETATILOR | Etapa a XII-a - MUNTELE MIC
09-11 Ianuarie 2009 (bike, ski and snowboard)

80 de sportivi amatori si profesionisti reprezentand amatori, cluburi si federatii de profil se vor alinia la poarta de start a competitiilor de mountainbike snow cross, ski cross si snowboard cross. Traseul este unic in Romania, fiind prima intrecere de acest gen realizata in Romania.
Traseul include o portiune de sprint (startul) , o trecere in bucla peste-pe dedesubt de un podet, contrapante de accelerare , saritura peste groapa cu apa, triple snakes (sarituri triple) si un big air jump la finish.
After party-ul de Revelion continua pana seara tarziu pe partie la un Night-Session de freestyle cu bicicleta si cu placa, party intretinut de muzica DJ-iilor Timisoreni si de vinul fiert asortat cu carnaciori.
Cupa Cetatilor este singurul concurs de sport extrem din Romania inceput inca din 1998 la Timisoara si continua pana astazi la peste 10 vestigii istorice de pe cuprinsul tarii, spune presedintele Clubului Sportiv Gratzu, Gratian Dinu Bolog.

PROGRAMUL COMPETITIILOR:
Vineri | 9 Ianuarie 2009
- Sosirea si cazarea participantilor;
- Ora 18 Sedinta tehnica si inscrierea sportivilor.

Sambata | 10 Ianuarie 2009
- Ora 10-12 Antrenamente
- Ora 13.30 Concurs 4-X CROSS ski, 4-X CROSS snowboard si DUAL mountainbike;
- Ora 20 Intalnire la vin fiert si carnaciori
- Ora 21 Briefing.

Duminica | 11 Ianuarie 2009
- Ora 11 FREESTYLE si PHOTO SESSION;
- Ora 15 Premierea.

Traditie si spiritualitate

Schitul Sf. Ilie

“Pe Muntele Mic in fiecare an mii de oameni se aduna la schitul ce poarta hramul Sfantului Prooroc Ilie. O traditie populara spune ca in apropiere, unde se afla piscul Piatra Nedeei, de veacuri se savarsea ritualul unor credinte necunoscute.
Asa se explica pelerinajul la Scalda Vulturului, un mic lac cu apa curata si rece, in ziua de Sf. Ilie, care pe parcursul anilor s-a dovedit a avea puteri miraculoase.”