Poiana Marului

Perla Banatului Montan

Intre bijuteriile montane ale Banatului, la loc de frunte se afla Poiana Marului, statiune asezata in vatra unui imens amfiteatru in forma de potcoava, la o inaltime de 500 m. Aici, la Poiana Marului, ne putem bucura de vraja si taina padurilor, de racoarea zorilor, de cristalul apelor de munte, precum si de echilibrul unui mediu natural cu o puternica aeronizare negativa. Uriasii care stau de veghe si ocrotesc poiana de agresiunile exterioare sunt Muntele Mic (1806 m), Vf. Seroni (1399 m), Tarcu (2190 m), Bodea (2169 m), Caleanu (2199 m), Brusturu (2116 m), Nedeia (2150 m), Baicu (2123 m), Custura (2089 m), Bloju (2162 m), Bistra (2153), Cununii (2083 m), Murgan (1966 m), Lolaia (1873 m), Sturu (1823 m), Zanoaga (1418 m), Magura Marga (1502 m). Ocrotite de aceste inaltimi cu o consecventa remarcabila, raurile Sucu si Bistra Marului, cu numerosii lor afluenti, coboara in cascade purificand si ionizand aerul pus in miscare de brizele diminetii si serii. Se creeaza astfel o minunata ambianta de sanatate sin confort, bazata pe o suma de factori naturali, nemaiintalnita in muntii nostri.

Poiana Marului se afla la 25 km de orasul Otelu Rosu. Se poate ajunge in Poiana Marului pe DN 68, Caransebes-Hateg, cu o mica deviere pe langa comuna Zavoi. Din Zavoi sunt 22 km pana la Poiana. Partea stanga a drumului se afla si lacul de acumulare. In zona barajului, panta este o idee mai accentuata, dar nu pune probleme. Drumul este destul de bun. Pana in Otelul Rosu se poate merge cu trenul sau alt mijloc de transport, dupa care se poate lua un taxi, maxi taxi, microbuze, ocazii.

Pensiuni, vile

Statiunea Poiana Marului

Destinatia anului: Poiana Marului

“Peisajul montan de o mare frumusete (un adevarat colt de rai), aerul pur cu o puternica aeroionozare negativa,fapt ce i-a adus o binemeritata faima in Imperiu ca loc de tratare a bolilor de plamani, apropierea de Timisoara (cea mai apropiata statiune montana - 135 km); toate acestea au facut ca statiunea sa prospere, astfel incat dupa primul razboi mondial, aici exista o linie de tramvai din Otelu Rosu pana la Poiana Marului, calatoria pe sine constituind o mare atractie turistica. ”