Lacul Surduc

Relaxare, sport, turism.

Este situat in judetul Timis, in partea de sud-est a muntilor Poiana Rusca, intr-o zona cu potential turistic bogat, la aproximativ 100 de km de Timisoara si la 30 km de Lugoj. Este cel mai mare lac din judetul Timis. Exista un baraj (cel mai ingust baraj din Romania, raportat la volumul de apa detinut), construit inca din 1972, de unde se poate admira imensitatea lacului, alaturi de imprejurimile minunate pentru vanatoare, agrement, sau pescuit. Lacul Surduc este unul dintre principalele puncte de atractie turistice, pentru cei ce doresc o relaxare, o delectare, pentru cei care doresc sa inoate, pentru sporturi nautice, pentru pescuit sau pentru plaja in timpul verii. Cazarea este usoara, ori la cabane, ori cu cortul. Judetul Timis se poate mandri cu acest minunat lac de acumulare, atat pentru turism, cat si pentru asigurarea apei potabile in Timisoara.

Cai de acces spre lacul Surduc: se merge pe DN 68A Lugoj - Deva, pana in localitatea Cosava, apoi pe un drum judetean DJ 884 Curtea - Tomesti, dupa care 1,5 KM in amonte de fabrica de sticla Tomesti. Trebuie sa urmati indicatorul Surduc - Firdea. Se pot vizita siturile arheologice din Faget, Tomei si Marginea, biserica din lemn de la Zolt, pestera Romanesti sau Faget.

Informatii suplimentare despre lacul Surduc, despre obiectivele turistice si posibilitatile de cazare puteti gasi si pe site-ul: www.laculsurduc.ro