Trei Ape

Lacul Trei Ape se afla la 37 KM de Resita, in depresiunea Garana, la o altitudine de aproximativ 835, pe o intindere de 53 de hectare. Zona este ideala pentru popasuri, drumetii, de cateva ore, pe trasee bine marcate si sigure. Pe perioada verii se poate sta cu cortul, existand aici zone special amenajate pentru campare, iar in perioada iernii, datorita climatului montan, se poate schia.

Pentru cazare la Lacul Trei Ape, exista cateva cabane, casute, pensiuni si un hotel, in statiunea turistica cu acelasi nume. Drumul este relativ bun pana la lac, cu mici serpentine. Zona nu este foarte aglomerata, astfel va puteti bucura de liniste. Din orasul Resita se merge cu masina pe un drum asfalta, 37 km, trecand prin localitatile Secu, Valiug, Brebu Nou si Garana. Lacul Trei Ape se afla in arealul comunei Brebu Nou, fiind foarte usor de zarit din drum. Atractii turistice: Muntele Semenic, paraul Gradistei, lacul Secu, Gozna. Se pot practica: agrementul nautic , inotul, pescuitul sportiv, drumetii prin padure si munte, sporturi de iarna.

Pensiuni, cabane

Paradisul natural Trei Ape

“Un apus de soare la Trei Ape sau un rasarit de soare aici te fac sa te simti ca traiesti in mit si legenda. Lacul iti ofera posibilitatea sa te furisezi pe bratele sale, strajuite de padurea de brad care se oglindeste in apa poleita de razele soarelui. Fiecare zi petrecuta pe aceste meleaguri inseamna o zi de sanatate sufleteasca si trupeasca. ”