Turism cultural

Banat Turism saluta si sprijina si initiativele din spectrul culturii si artelor, impletirea lor cu turismul promoveaza Banatul si ajuta la dezvoltarea zonei de vest a Romaniei.

Turism, traditii, arta si cultura

Manifestarile culturale din Banatul Montan sunt diversificate, evenimentele se organizeaza de obicei anual, prezentand traditiile locurilor, cultura si arta, dorindu-se in acelasi timp si promovarea turismului cultural. Accesati aici o prezentare ampla a evenimentelor culturale locale.

Garana - Un vis devenit realitate

Festivalul International de Jazz

“In 1997, o idee ce parea sa fie la momentul respectiv doar un hobby local ia nastere in spatiul minunat al unei mici localitati din Muntii Banatului. Cativa iubitori ai jazzului: Gigi Taus, Liviu Butoi, Puba Hromadka si Paul Weiner se hotarasc sa orgazineze un... Festival International de Jazz. Mai in gluma, mai in serios, asa a inceput totul. ”

“ Marius Giura, nou venit in randul organizatorilor, are o ambitie: Vreau sa introduc Garana in circuitul celor mai mari Festivaluri de Jazz din Europa. Vreau sa-l vad si sa-l aud aici pe Jan Garbarek. Putini l-au crezut atunci... Dar, in 2007 la editia a 11-a vine si indeplinirea visului: Jan Garbarek, Manu Katche si Reiner Brunninhaus canta la Garana. ”

Aflati programul editiei din acest an, informatii despre artistii ce vor fi prezenti la Garana, istoricul festivalului si date de contact doar pe siteul oficial: www.garana-jazz.ro